fbpx

Венцислава Стаменова
ИнструкторЛатино танци

Венцислава Стаменова е родена на 28.12.97 г. в гр. София, учи в езикова гимназия и завършва бакалавър в сферата на образованието в Софийски университет през 2020г. Специализира като обучител на деца и възрастни и организатор обучителна и образователна дейност. Продължава висшето си образование с магистратура в сферата на развлекателната индустрия и шоубизнеса.

В ранна детска възраст, в продължение на близо 10 години се занимава любителски с фигурно пързаляне под опеката на майка й, която е български състезател и треньор. В последствие проявява интерес и към други спортове като тенис и баскетбол.

През 2017 февруари се влюбва в латино танците и започва да се занимава усилено с изучаването на салса и бачата.
Заслуги за нейните танцови знания и умения имат Георги и Белла, преподаватели в Paletro DC, които я вдъхновяват, мотивират и напътстват и до днес. На 7ми март 2020 година излиза за първи път на танцовата сцена като част от ученическия отбор на Георги и Белла със зашеметяващата им групова салса хореография.

С огромна любов и страст решават заедно с нейния партньор Константин да започнат да се занимават по-професионално с латино танци, да преподават и да споделят своята обич към танца, музиката и културата.