fbpx

Деси Илиева
Основател и ИнструкторЛатино танци

   Десислава Илиева е родена на 6 юни в гр. София. Завършила е спортно училище в хореографска паралелка и е бакалавър, специалност „Маркетинг и комуникация“ в МВБУ – Ботевград

   Танцът е неразделна част от живота и още от ранна детска възраст. От 2001г. до 2005г. е част от ансанбъл „Здравец“, от 2004г. до 2009г. учи в хореографска паралелка с Български народни танци. Паралелно с това в периода от 2005г. до 2011г. е активен състезател по Спортни Латиноамерикански танци.

   Открива страстта по Social латино танците през 2011 година. Богатият ѝ танцов опит ѝ помага бързо да достигне професионално ниво и в този стил. През 2013 г. става част от инструкторския колектив на школата, където танцува и преподава съвместно със своя партньор Илия. Взима участие в множество Salsa фестивали и състезания и различни видове сценични изяви в страната и чужбина като Istanbul International Dance Festival, Spring Salsa Festival, Summer Salsa Fest и много други. През 2014 г. е част от „Dancing Stars” – Виетнам. Освен това участва като гост-танцьор и хореограф в телевизионните формати Шоуто на Слави“, Танцувай с мени „Гласът на България“.

   През 2019г. заедно със своя дългогодишен партньор Илия основават Paletro Dance Spot, където са основни преподавтели.