fbpx

Илия Илиев
Основател и ИнструкторЛатино танци

Илия Илиев е роден в гр. Шумен на 12 Януари. Завършил е природо-математическа гимназия в родния си град и е бакалавър, специалност „Електроника“ в „Технически Университет“- София.

Като дете се занимава любителски с различни видове спорт, сред които лека атлетика, айкидо, плуване и волейбол. Открива любовта към Латино танците през 2008 г. и започва тренировки в местната школа.

Местейки се в гр. София стартира ежедневни посещения в един от най-изявените клубове за латино танци в страната. Талантът му е забелязан много бързо и се налага като основна част от екипа на школата. От 2010 година преподава почти ежедневно, натрупал е голям опит и е изградил индивидуален подход с помощта, на който успешно запалва страстта към танците у стотици салсероси. От 2009 г. взима участие в разнородни шоу програми и множество танцови фестивали в Милано, Лондон, Париж, Истанбул, Атина, Букурещ като Istanbul International Dance Festival, Spring Salsa Festival, Summer Salsa Fest и много други. Участва като гост-танцьор и хореограф в телевизионните формати Шоуто на Слави“, „Dancing Stars“, “Танцувай с мени „Гласът на България“.

Водени от огромната си отдаденост и любов към танца през 2019 година Илия и неговата партньорка в живота и на сцена Десислава, основават своята школа – Paletro Dance Spot.