fbpx

Момчил
Инструктор Кизомба

Момчил и Ани откриват кизомба случайно през 2014 г.и оттогава са в притегателната й орбита. Преподавателската си практика започват през 2017 г. в резултат на желанието си да предадат любовта си към този красив и чувствен Анголски танц, и свързаната с него африканска музика и култура и на много други хора.

Периодът между 2015 и 2017 г. е динамично свързан със сценични участия, които поради травма приключват скоро след това.

Последният им проект от лятото на 2022 г. е участието им в Kizomba Couples Flashmob с хореография създадена от знакови двойки от световната кизомба сцена. Събитието е инициатива на World Kizomba Project, а Ани и Момчил и техният екип представят София, България сред множество други световни градове-участници.

Момчил и Ани са посетили множество танцови уъркшопи, семинари и фестивали при утвърдени местни и чуждестранни преподаватели. Тяхно кредо е, че развитието ни като личности и танцьори е свързано с постоянен процес на учене и усъвършенстване.

Във Фейсбук поддържат страницата Kizomba Social Club, в която насърчават хората да не се отказват от танците, чрез споделяне на личен опит за преодоляване на трудности срещани на дансинга. Там развиват и популярната рубрика „Интервю в такт“ – разговори в неформална обстановка с интересни личности, с които кизомба културата ги среща.

Мотивирани от разбирането си, че танцът е заедност и споделеност, те са едни от инициаторите и учредителите на инициативата „Орбита Кизомба“ за обединение, развитие и разрастване на кизомба общността в България.

Към преподавателския екип на Палетро се присъединяват през есента на 2019 година.

shares